Festival-liv

2006-07-16 17:34:29

Midt i festivalsesongen og Kaizer-maskineriet herjer i hele Europa.

 
Det må reises noen mil når en har ambisjoner om å bringe ompa-rock ut til hele europas befolkning. Denne helgen har Kaizers spillt i Sveits, på Stavern Fetivalen og på den svenske Arvika festivalen.
 
- Slike Sveits-på-direkten jobber er ganske heftige, forteller Terje Killmaster Kaizer,  vi reiste til Gardermoen klokka fire om morgenen, flydde til Amsterdam, derfra videre til Zürich før vi tok buss det siste stykket til Bern, så spillte vi kl fem på dagen, ca elleve timer reise senere.  Når  du da i tillegg må opp halv seks neste morgen for å komme deg tilbake til Norge, så blir man ganske Amerika tid i hodet egentlig.
 
- Går det ut over spillingen og trivselen sånne opplegg da?
 
- Er ikke noe automatikk i det egentlig nei. Konserten i Sveits var spesiell fordi fordi det ble litt four seasons in one gig type konsert. Da vi begynte var det strålende blå himmel og sommer, så plutselig åpnet himmelen seg og alle ble dyvåte på fem sekunder. Regnet var helt utrolig intenst, og noen stormet i ly men de fleste  bare fikk ekstra kick og fyrte seg enda mer opp. For å vise solidaritet tok selvfølgelig Janove turen ut i publikum og sang Kontroll på Kontinentet der ute i pøsregnet.
 
- Gemt av han det da. Eller noe humor å berette om fra turen?
 
- Var en morsom helg, så ganske mye egentlig, men kommer i farten på en episode fra backstage i Arvika. Det var etter vi hadde spillt, Franz Ferdinand med band og crew hadde kommet backstage og satt og lækset der. Så kom en representant for festivalen bort til Rune Mink og ba han gå et annet sted og spise peanøttene han satt og tyggde på, fordi det var noen i Franz Ferdinand som var allergiske.
 
- Allergiske mot å se noen spise peanøtter?
 
- Ikke sant? Har hørt om nøtteallergi, og det er jo ingen spøk, men det må da være grenser til følsomhet. Så istedet for å bare føye seg etter en så rar beskjed gikk jeg bort til han vokalisten som satt der og leste en bok, og spurte han om det virkelig var så ille at de var så allergiske mot nøtter at t.o.m. andre mennesker ikke kan spise dem.
 
- Hva sa selveste til det da?
 
- Han begynte bare å le og brøt ut "who said that?" og forklarte at det stod i deres raider at DE ikke ville ha peanøtter fordi han og en annen var allergiske, men at andre må gjerne bøtte i seg for alt han brydde seg.
 
- Hehe.
 
- Det var ganske morsomt. Var jo enormt hyggelige og jordnære folk uten noen form for anstrengt opphøyet syn på seg selv de guttene der. Men sant, det er jo sånne ting som gjør at folk ufrivillig får sånne "arrogant" og stjernenykke merkelapper på seg, helt ufortjent.

 Allerede til onsdagen er det duket for nye eventyr når Kaizers spiller på søppeldynga i Arendal. Det blir nok en spesiell Kaizer kveld! 




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage