«Kontroll på kontinentet» i trykken

2006-10-01 20:33:19

Denne bokframsida kan du begynne å sjå etter frå den 18 oktober.

Alle som synes rock er best i bok, kan begynne å glede seg. Boka om Kaizers Orchestra er i trykken. Den er i bokhandelen 18. oktober.


- Ja, no er det ikkje meir eg kan gjera. No får det brista eller bera, sier Jan Zahl. Broren til Geir og fotograf Paal Audestad har vært på Bryne, for å se boka om Kaizers Orchestra gå i trykken.

- Og trykkinga kunne sjølvsagt ikkje skje nokon annan stad enn på Bryne offset, sier forfattarspiren.

- Hvorfor ikke?

- Dette visste du neppe, så trykkerifaglig svak som du sannsynligvis er, men Norges beste trykkeri ligg altså på Bryne, svarer Jan og viser fram fingre svarte av trykksverte og kjemikalier.

Dessuten mener han det er logisk at boka om Kaizers Orchestra blir trykket på Bryne, siden det jo var her alt startet.

- Det var på Bryne, nærmare bestemt i kjellarstova vår, at Janove - som på den tida heitte Jan Ove - og Geir begynte å spela saman. Det var her dei hadde sine første konsertar, for sju nære venner og eit par søskenbarn.

- Hvordan hørtes det ut?

- Det hørtes ganske rart ut.

Jan har altså fulgt veslebroren i rundt 30 år, og barndomskompisen Jan Ove i rundt 23 år. Men har bare tatt notater de siste fem. Og når Paal i tillegg har hengt rundt bandet med kameraet sitt på scener, bacstager og i turnebusser gjennom fire år, så mener de to altså at de har nok materiale til å fylle en hel bok på 272 sider.

- Boka blir svær og flott. Sidan det handlar ein del om geografi, er ho laga i atlasformat.

- Geografi?

- Ja, det må jo handla ein del om kart, reiseruter og europeiske byar når eit band skal prøva å ta kontroll på kontinentet.

- Det har vore litt forvirring i forhold til hvilket målføre boka blir på, kan vi få den endelige bekreftelsen av deg nå?

- Boka er skriven på nynorsk ja.
 
Kaizernytt har forøvrig sniklest, og kan bare si: glede dere!  
 
 




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage