Maleriauksjon på turné!

2006-11-03 12:58:30

Denne mannen er en multikunstner.

Hobbykunstneren Øyvind Thunder Kaizer skal male ett maleri på scenen hver kveld som skal selges på slutten av hver konsert. Denne karen renner over av uttrykksbehov.

 
Fortell litt om dette maleprosjektet ditt Øyvind. 
 
- Jeg bruker akrylmaling, siden den er vannløselig og tørker fort. I tillegg går det ikke ut over det kunstneriske uttrykket. Det er ikke snakk om å kompromisse heller. Det blir jo en slags performance dette, øyeblikkskunst om du vil, har jo ikke tid til å gjøre ting helt gjennomarbeidet under en konsert, men jeg er opptatt av å prestere, og begrensningene gjør bare utfordringen større. Jeg er en dogmemaler.
 
- Hvor vil du plassere deg selv kunstnerisk?
 
- Uttrykket mitt er vel hovedsakelig non-figurativt. Jeg tenker stemninger utfra farger. Maleriet blir et slags uttrykk for hvordan konserten går og hvordan jeg har det som menneske den dagen, og det kan jo variere.
 
- Spesielle farger du er opptatt av da?
 
- I utgangspunktet er alle farger like mye verdt selvsagt, men hvis jeg må velge så tror jeg  at jeg er mest opptattt av å utforske nyanser av blått, men som sagt, sinnsstemningen avgjør jo hvordan uttrykket blir.

- Og det alle lurer på, kommer dette til å gå ut over bass-spillingen?
 
- Det tror jeg ikke, men de første jobbene blir det nok litt å forske i hvor mye tid jeg kan bruke på å male mellom sangene. Det kan hende jeg må søke om å ta fri under presentasjonen på Konroll På Kontinentet, eller satse på at vi spiller Min Kvite Russer.
 
Kommer du til å gjøre dette på alle turnéer fra nå av ?
 
Nei, det blir en engangs greie. Og jeg kommer til å auksjonere bort det ferdige maleriet på slutten av konserten, eller i merchen på kvelden.
 

Den nye Magne Furuholmen? Kom på konsert og finn ut selv!




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage