Øvinger i Stavanger

2007-05-07 13:42:12

Gjengen foran gjengen bak gjengen bak Mongoland!

Kaizers Orchestra har for alvor begynt å terpe nytt materiale. Det tas ikke lett på fjerde albumet heller!

 
Kaizernytt fikk huket tak i Rune Mink Kaizer idet han var i ferd med å hente vann til en ny ladning sort gull fra kaffetrakteren til tørste bandmedlemmer.
 
- Hva er det som foregår i denne fasen dere er i nå egentlig ?
 
- Dette er måten vi alltid har jobbet på. Det vi gjør er å samle noen nye sanger, gå i studio, lære sangene der og spille dem inn i en råversjon, slik de var tenkt fra låtskriverens side. Så mikser vi låtene best mulig etterpå, og hører på dem hver for oss. I neste fase bestemmer vi oss for hvilke sanger vi synes er gode nok til å få bli med videre, og i neste omgang er det gjerne forandringer i forhold til råidéen. De fleste sangene våre  har gått gjennom mange faser og hatt ganske ulike uttrykk før de blir som de blir. Vi jager altid en låts største potensiale, for å si det sånn.
 
- Dere har veldig sjelden "vanlige" øvinger, liker dere ikke å øve?
 
  - Faktisk så har denne uken før Cementen gigen vært streite øvinger. Vi har samlet såpass mange sånne demo-nivå sanger at det er på tide å sette dem litt bedre nå, til vi skal i studio for alvor. Men det er vel litt delte meninger om det å øve ja, jeg er vel den som liker det klart best, for de andre svinger det vel litt mer mellom gøy og stress. Men et er ganske viktig arbeid da, det er vi alle enige om.
 
- Blir det flere øvinger fram mot plateinnspilling?
 
- Innspilling håper vi å få til  ca i september, så vi burde få til noe før den tid ja, men spesielt Janove har en idé om at vi ikke må bli for bra heller. At den nerven som ligger i litt usikkerhet om hvordan sangen går er en bra ting. Det er vel litt ulike meninger om det og, men folk kan jo øve hjemme og da om de har lyst.
 
- Hvordan blir det nye albumet i forhold til de vi har hørt...
 
- Nå roper Teddaen på kaffi her, så jeg må nesten stikke over bekken etter litt vann. Vi får prekes sänn heller!




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage