Kaizers i Sziget!

2007-08-14 18:23:59

Minken koste seg utenfor VIP backstagen

Rockenakke og såre knoker på de engang så vante livegutta fra calcuttaneida, men joda! Ute av trening er de, men ikke ute av form for det. Kaizers tok jerngrep om Szigetfestivalen i Ungarn i helgen.

 
For første gang i Ungarn, på en øy i Donau, mellom bydelene Buda og Pest, viste Kaizers Orchestra seg fra sin beste side på torsdag, den niende august. Mellom to solide regnbyger tok bandet tak i bortimot 10 000 glade festivalgjengere og røsket tak i dem til det sto nesten kun lykkelige festivalfjes igjen på sletta foran main stage.
 
- Selvfølgelig et kick for oss å komme til et land for første gang og få spille main stage, samme dag som Chemical Brothers og Nine Inch Nails. Det er ikke hverdagskost i bransje der man gjerne bruker mange år på å bygge seg opp i et land.
 
- Det er vel pay-off for bra innsats på andre europeiske festivaler tidligere dette da?
 
- Det er nok det. Alltid hyggelig for en festival å kunne presentere nye bra ting for folk og da. Man må ha noen wild cards og overraskelser, og det var vel litt av vår rolle her nede.
 
- Kun to festivaler i år, angrer dere på at dere ikke har gjort flere?
 
- Neei, egentlig ikke. Vi har spilt mye de siste fem årene, og bestemte oss for å ta en sommer fri. Vi liker å ha klart definerte perioder, enten jobber vi hardere enn alle andre, eller så har vi helt kjempefri.
 
- Plateinnspilling i høst, hva kan du si om den?
 
- At vi kommer tilbake med mer info om det etter hvert. Vi driver og setter ting nå, as we speak omtrent, men ting lover veldig bra iallefall, det kan jeg si!
 
- Ellers fått noe utav deres første opphold i Budapest, du og Janove og Geir ble jo igjen noen dager etter gig?
 
- Vi var og så The Hives på lørdagen, de var veldig bra. Ellers har vi spist mat, tatt et bad, og lurt på hvorfor Ungarerne stapper bokstaven z inn over alt, szpion, sziget, szex shop. Det er som en Harald Eia sketsj come to life.




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage