Studiostemning

2007-11-16 20:45:14

Kaizers havna i opptak på kjøkken i går.

Historiske og unike rom sirlig utformet av øst-tysk akustikkekspertise, hva gjør de Kaizers? Jo, de gjør opptak på kjøkkenet!

 
- Hehe, Terje Kaizer humrer av Kaizernytts avsløring.
 
- Det skal sies at dette ikke er daglidags da, det er nok første og siste gang vi tar opp en låt inne på kjøkkenet, men denne gangen ble det sånn.
 
- Hva skjedde egentlig?
 
- Jeg og sangeren satt inne på kjøkkenet og funderte litt på en låt vi har som heter "butikken opp å stå". Den har et ganske voldsomt uttrykk på demoene vi har gjort, og vi syntes det ble litt enerverende å lytte til den, så vi satt der på kjøkkenet og syslet med et mye mer nedpå arrangement. Mark hørte oss, syntes vi spilte fint og ville ta oss opp der vi satt. Så vi rullet inn et orgel, fikk med Rune, Øyvind og studioassistent Jensen på munnspill og gjorde et par takes.
 
- Arrangement har mye å si for låtene deres? Mange låter går gjennom mange slags uttrykk?
 
- Når det er fine låter i bånn kan man løse ting på så utrolig mange ulike måter. Man kan si at den som ender på plate, den "offisielle" låten, ofte egentlig bare er en mellomstasjonsløsning. Flere av de vi har gjort nå har blitt radikalt endret i forhold til det vi har hatt på demoene, og hadde vi holdt på lenger hadde sikkert låtene blitt enda mer endret og så hadde vi sikkert lurt på om den første løsningen var den beste eller om det var en kombinasjon av foreksempel bassen på den og gitaren der og kanskje ny melodi i refrenget og....
 
- Okai Ted, nå blir du veldig introvert her, skjønner dere er i studiobobla, men dere holder på og lager fin musikk iallefall?
 
- Ehem, javisst. Det blir bra dette her!




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage