Kaizers får Bragdprisen!

2007-12-09 01:01:05

"Ærede forsamling". Omen tar oppdraget som prishenter seriøst og har derfor trent på forhånd.

Det er Rogaland Fylkeskommune som årlig deler ut denne utmerkelsen, som bortsett fra heder og ære altså består av en statuett signert kunstneren Kristoff Nasilovski samt 30 000 kr. Prisutdeling arrangeres tirsdag 11 desember.

 
I begrunnelsen står følgende: "Kaizers Orchestra har opparbeidet seg et renommé som et av Norges beste liveband. De er kjent både nasjonalt og internasjonalt, og har markedsført Rogaland og jærdialekten på en god måte" 
 
- Det er jo litt spesielt at vi får bragdpris akkurat det året vi har vært minst aktive da, men juryen har vel merket seg at vi har jobbet tålmodig over tid, bygd stein for stein, akkurat som jærbuen er kjent for, sier Geir Kaizer.
 
- Du og Janove er i LA og skal begynne å mikse det nye albumet på mandag. Det er jo en bragd at noen enkle jærbuer klarer å komme på et sånt nivå, i en så hard bransje, at de spiller inn album i Berlin for så å mikse den i LA?
 
- For først å pirke litt i det geografiske, bare frontrekka i Kaizers er jærbuer, kompet har en fra Bergenstraktene, en fra Husnes og en fra Bø i Telemark, så vi tar distriktskvoteringen alvorlig her. Ellers er det jo absolutt veldig hyggelig å bli lagt merke til, og få priser og slikt. Kaizers er et band som funker helt klart best MED fans, så vi er veldig glade for oppstyr og at folk følger med!
 
- Har dere mye å ta tak i i miksefasen nå da? Hvor mange sanger skal mikses og hvor mange skal på albumet?
 
- Janove er en utpreget liste-mann, så det finnes per i dag et uttall alternativer for antall sanger, rekkefølge og  album-feeling. Vi spilte inn 18 sanger, og dras per pre-miks tid mellom et 12 eller 14 spors album. Vi er fortsatt et no-hit-wonder, og har et jevnt lag av låter å velge mellom, så det avgjørende blir hva som funker på albumet, og hva vi er mest komfortable med å stå for. Vi har ikke så god tid på å finne ut av dette, for  plata ut allerede i februar, heldigvis!
 
Nærmere bestemt 18 februar. Da kan du selv finne ut om Kaizers Orchestra har begått en ny bragd! 





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage