Teddaen og Janasen på kjøkkenøving i Berlin Et samstemt kritikerkor hyller Kaizers Orchestras fjerde album "Maskineri". Med et par unntak, som bekrefter regelen, er det femmere over hele ..."> Teddaen og Janasen på kjøkkenøving i Berlin Et samstemt kritikerkor hyller Kaizers Orchestras fjerde album "Maskineri". Med et par unntak, som bekrefter regelen, er det femmere over hele ...">

Kjempeanmeldelser til "Maskineri"!

2008-02-17 15:29:15

Teddaen og Janasen på kjøkkenøving i Berlin

Et samstemt kritikerkor hyller Kaizers Orchestras fjerde album "Maskineri". Med et par unntak, som bekrefter regelen, er det femmere over hele Kaizerhorisonten denne gangen!

 
- Klart det er en lettelse å få den godkjennelsen på plass, sier Kaptein Kaizer himself, Janove Ottesen.
 
- Vi får gode anmeldelser for fjerde gang, av fire forsøk. Spør du meg så føler jeg at anmelderne denne gangen virkelig har lyttet til albumet, og til hva vi har snakket om at vi ville gjøre denne gangen. At de da liker det de hører, gjør gleden ekstra stor for min del iallefall. Jeg opplever det som om vi har blitt tatt mer seriøst denne gangen faktisk, at vi ikke rir på et godt liverykte, men har et album som står støtt som seg selv. Vi har forsåvidt fått enda bedre terningkast før, men denne gangen synes jeg anmeldelsene er mer reflekterte, på en måte. Vet ikke, kanskje det bare er meg som er blitt mer reflektert, he-he.
 
- Hvor stor rolle spiller gode anmeldelser for karrieren deres tror du?
 
- Det er gjerne lettere å nå folk som er litt i Kaizerperiferien når man får gode anmeldelser, pirre nyskjerrigheten til folk som ikke er opptatt av oss til daglig liksom. For fansen spiller det gjerne ikke så stor rolle hva anmelderne sier, fordi de stoler på oss og foretrekker uansett å gjøre seg opp sin egen mening. Men uansett er det jo god stemning å få bra anmeldelser, det gjør også ting lettere i forhold til innsalg til butikker og sånt, så det er veldig bra for oss.
 
- Noe spesielt dere legger merke til etter å ha gått en runde med avisene? Er dere enige i det de trekker frem?
 
- Ja, som sagt så synes jeg de tar tak i de rette tingene. Vi har jo stresset dette med at intensitet og "galskap" ikke nødvendigvis er ensbetydende med hysterisk sigøynerpunk og larmende oljefat, men at det er  litt mer "to it" enn det. Det at låtskrivingen blir trukket frem denne gangen, mer enn noen gang før, gleder oss jo veldig da. Vi har jobbet veldig mye med låtene, så det er hyggelig å få den anerkjennelsen. Og moro at duetten med Terjes kone, Ragnhild, blir trukket frem, "Den andre er meg" er jo en ballade, og for oss som i første rekke er kjent for intensitet og trøkk så er det gøy å få bekreftet at vi har flere strenger å spille på enn bare de greiene. Som sagt så hadde vi lyst til å lage et album denne gangen, som står støtt uten livebakteppet, og det føler vi at folk har skjønt.
 
- Ellers kniver jo anmelderne om å trekke frem ulike sanger som de beste?
 
- Det er jo ganske typisk i Kaizersammenheng, at helt forskjellige sanger blir trukket frem som sterke og mindre sterke sanger. Det viser hvor relative, og smak og behag baserte slike anmeldelser er. Vi leser det bare som et tegn på at det må være en solid plate, siden så mange forskjellige sanger blir trukket frem som de beste!
 
- Eksempler på dette?
 
- Stein Østbø i VG trekker frem "Kaizers 115. drøm" som et av de sterkeste sporene, mens han i Addresseavisen synes alle de andre sangene er bedre enn den, så mener Risnes i DN at "Med en gong eg når bånn" blir for ironisk crooneraktig, mens Rakvåg i Dagsavisen trekker frem denne som en av de bedre låtene på albumet. "Apokalypse meg" er de fleste veldig enige om er knall, men noen trekker for den og. Det er i det hele tattt mange eksempler... Ellers liker jeg at man sammenligner dette albumet med "Maestro", den forrige plata, i stedet for å sammenligne med "Ompa" fra 2001. Det viser at Maestro står støtt, og at vi er litt mer frigitt i forhold til suksessen vi hadde med Ompa. Vi foretrekker å se på det forrige vi gjorde og fremover, i stedet for langt tilbake, om du skjønner.
 
- Det skjønner vi, for å oppsummere: gratulerer med fantastiske anmeldelser for fjerde plate på rad!!
 
- Tusen takk!! Det er strålende moro!!
 
Se forøvrig fin billedspesial fra innspillingen laget av Paal Audestad her




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage