Maskineri Tour er i gang!

2008-03-01 15:33:12

Det ble feiret i champagne fra scenen i går på Arenum og, selv om dette bildet er fra Vega. Foto Paal Audestad

Et fantastisk skue møtte spillesugne Kaizere i går kveld på Arenum. 3200 feststemte Kaizerentusiaster skapte en utrolig ramme rundt en blodhot konsert!

 
- Herlig å være i gang! Janove Kaizer er en lettet mann der han tusler gjennom Bergens regntunge gater dagen etter turnépremieren.
 
- Det var et utrolig kick å komme på scenen foran et så stort og entusiastisk publikum. Vi koste oss noe helt intenst! Veldig gøy å spille nye og gamle sanger igjen for Kaizerpublikummet!
 
- Premieren på turnéen og sterke meninger florerer, Stavanger Aftenblad og Bergensavisene gir femmere, mens hovedstadspressen er skeptiske?
 
- Jo, to skoler utkrystalliserer seg i anmeldelsene i dag, som vanlig med oss kan du vel si. Det som er morsomt er at akkurat de tingene Dagbladet og VG trekker for er de samme tingene de andre avisene roser oss for. Selv er vi jo uenige med de som vil at vi kun skal være et "helsprøtt" sirkus/sigøynerband anno 2001. Dette med at vi var så sprøe og "gærne" før og at vi liksom er så strigla nå, er  merkelig å lese, og virker mer som en logisk slutning enn en faktisk observasjon. Vi er veldig bevisste på å kjøre variasjon og dynamikk i vårt show. Noen  skjønner og liker det, som f.eks BT , mens andre trekker oss for det, og vil ha oss inn i et endimensjonalt crazyspor heller. Men man må jo ha en sterk mening, og da kan man jo velge om man vil sette pluss eller minustegn foran svaret. Vi gjør uansett bare det vi synes er best, og det virker som om publikum er enige med oss!
 
- Stein Østbø ga jo firer etter Maestro turnéåpningen på Folken i 2005, så dere igjen på Rockefeller to uker senere og innrømte da at han hadde tatt feil og gitt for lavt terningkast i Stavanger, kan jo være det skjer igjen?
 
- Hehe, sannsynligvis. Noen er bare litt treigere i oppfattelsen enn andre. Det var iallefall ingen tvil om at publikum koste seg vilt i går, og det er det viktigste for oss! Nå er resten av turnéen mellom oss og dem! Vi gleder oss!!
 
I dag spiller Kaizers Orchestra på Meieriet i Sogndal!




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage