h3>Gode anmeldelser i Sverige!
2008-03-27 15:02:31

Går Kaizers rett i taket i Sweden og? Foto: Paal Audestad

Det har ikke alltid vært like hyggelig å lese svenske aviser etter plateslipp for Kaizers Orchestra, men denne gangen er det god stemning!

Spesielt forrige album "Maestro" fikk hard medfart i svenske aviser,  Aftonbladets anmelder mente at  ener på terningen var en altfor god karakter, og at null ville vært mer korrekt. Det var rett og slett ikke måte på. Denne gangen lover de foreløpige anmeldelsene bedre.
 
TT Spektra skriver følgende:
 
Norrmännen i Kaizers Orchestra har packat sin fjärde skiva tjock med exemplariskt välskriva rocklåtar.
Kategori 
: Rock
KAIZERS ORCHESTRA
"Maskineri"
(National)

"Maskineri" är en ovanlig sak, nästan utrotningshotad.
Får jag lov att presentera: ett album.
Ni vet, en platta med flera olika spår där någon tänkt att "nej, vi kan inte göra den här låten så där, för den där låten går ju så här". Här finns hitsingeln "Moment", den vemodiga duetten "Den andre er meg", genreexperiment som "Volvo i Mexico" och små lustifikationer som Nirvanaflirten i "Ond sirkel".
I Sverige är bandet fortfarande bäst känt för att gitarristen Geir Zahl en gång sa att de skulle bli tvungna att "myrde Kent" för att bli störst i Norden.
Om Kaizers Ochestra ska försöka göra det med den här skivan kan Jocke Berg och grabbarna sova lugnt.
Mikael Forsell/TT Spektra
 

Norska Kaizers Orchestra är inte bara kända för kommentaren att de skulle behöva ''myrde Kent" för att bli Nordens största rockband. De har också rekordet som Norges mest säljande norskspråkiga rockdebut med ''Ompa till du dør", följt upp debuten med två höjdaralbum och jobbat sig till en rykte som ett av Norges bästa liveband.
Skivbolag
National
På Fjärde plattan har Kaizers tonat ner det vildaste skrotletandet, och skapat sitt rakaste och mest lättillgängliga album så här långt. Det gör absolut ingenting. För ''Maskineri" är ett genomarbetat och ut i fingertopparna genomtänkt album. ''Moment" är en klockren öppningslåt, ''Den andre er meg" får hjärtat att ömma och ''Toxic Blod" är en riktig pärla, snyggt uppklädd i en av Tom Waits avlagda kostymer. 

''Maskineri" är helt enkelt en riktigt bra rockplatta, och Kaizers Orchestra är ett riktigt spännande rockband. Danskarna har redan fattar det här, och biljetterna till bandets Köpenhamnspelning nu i vår är slutsålda sedan länge. I Sverige är vi tydligen lite mer svårflörtade. Det är vår förlust. 

Emil Sandgren
 
- Morsomt at det Kent sitatet tydeligvis har levd sitt eget liv i Sverige,  men som han Spektra anmelderen sier, vi trenger ikke lenger planlegge mord nå som vi har en så sterk plate!
 
I tillegg har det tikket inn en toppkarakter (fem av fem mulige g-er) fra musikkmagasinet Groove i Sverige:
 

Norska Kaizers Orchestra som kallar sig Skandinaviens näst största rockband (efter Kent) försätter att målinriktat mangla fram på den speciella men sköna norska dialekt ?järska?.
    Maskineri är deras fjärde platta och precis som på de tidigare albumen spär de ut kaxig rock med inspiration från östeuropeisk folkmusik vilket har bidragit till deras säregna stil. Trots att det är en hel del komplexa låtstrukturer är det inte svårt att fastna för dessa låtar. Mycket attityd och oförutsägbara rytmer ger ett underbart gung som är det mest medryckande jag hört på länge. Dessa norrmän har dessutom gjort sig kända för att vara ett enastående liveband, och efter att ha lyssnat på Maskineri måste jag säga att jag blir väldigt sugen på att se vad ett liveframträdande kan ha att erbjuda.
    Plattan som har ett slags filmiskt sound håller hög nivå från början till slut med en del riktigt läckra höjdpunkter, bland andra 9 mm och Bastard Sønn som är helt tokgrymma. Enligt mig har de redan gått om Kent.

Mikael Malmborg
 
     
 
Umami
Dismember
Asa
Flo Rida
Sofi Hellborg
Warbringer
Leandra
Entombed
Mike Batt
Håkan Hellström
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 
 

 
 I kveld håper Kaizers på nok et utsolgt Debaser Medis!
 
P.S.  Sjekk engelskseksjonen for nyhetssaker !!
 




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage