Tidenes musikkfest i Rogaland!

2008-05-28 12:49:38

Denne gjengen topper plakaten på Rogafest. Foto Paal Audestad

Det er duket for en spesiell helg i Stavanger-regionen. Aldri har så mange store og små legender vært linet opp for å spille for stavangerpublikummet på en helg. På fredagen kommer tidenes kanskje mest innflytelsesrike enkeltmusiker til stavanger stadion på sin "Never Ending Tour", og på lørdag stiller alt og alle av store og små Stavanger band/artister på Vaulen for å spille de mest kjente sangene sine.

Man skal kanskje være forsiktig med å sammenligne Vestlandsfanden, Stavangerensemblet, Eriksen, Sigvart Dagsland, Reidar Larsen, Hans Petter Hansen, Ingenting og Kaizers Orchestra med Bob Dylan, men i førstnevntes forsvar skal det sies at de har en sterkt lokal tilhørighet og er kjente og kjære band for Rogalendinger i alle aldre.
 
- I tillegg har vel de fleste i førstnevnte kategori tenkt å spille hitsene sine i gjenkjennelig versjon da, kommenterer Geir Kaizer tørt.
 
- Vi har jo sett Dylan noen ganger, og har jo veldig sansen for han, men vi er ikke helt Dylanofobe heller. Kunne jo tenkt oss å høre han spille de sangene sine slik de er/var da, ikke bare overlate det til om du eventuelt kjenner igjen teksten. Men når det er sagt,  man må jo respektere mannen for holdningen og da. Snakk om sing-along artist med anti-sing-along holdning. Han kunne jo fått en hel stadion til å synge med, man kunne jo hørt det helt til månen om han hadde fridd helt mæks til publikum, men det er helt uinteressant for han, han er mer interessert i å stadig gi låtene sine nytt innhold for sin egen del. Egentlig er han en ganske smal kunstner, som fyller stadioner. Det er jo ganske snodig og kult da.
 
- Og på Vaulen på lørdag er det duket for de lokale legendene!
 
- Javisst! Tettpakket med høydepunkter! Arrangementet begynner klokken fire og de ulike bandene bruker samme backline, slik at man slipper lange change overs, det er iallefall planen, så ting skal visst gå ganske radig. Blir veldig spennende å se om det funker. Morsomt konsept med en "best of" Stavanger-distriktet gjennom de siste femti år festival. Vi gleder oss til å både se på og spille vi.
 
- Dere spiller tre-fire sanger?
 
- Ja, tenkte å ta en fra hvert album, så det blir fire da.
 
Sjekk Rogafest programmet her!




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage