Quart Festivalen avlyst

2008-06-07 13:45:07

Geir ble headliner på Quart-saken til Dagbladet i går

Etter 17 år som festivalflaggskip i Norge gir Quart Festivalen seg.

 
Det blir dermed ingenting av den planlagte festivalspillingen i Kristiansand den fjerde juli for Kaizers.
 
- Nei, det er jo synd dette da, Geir Kaizer utbroderer for Kaizernews.
 
- Det lå vel an til at en av de tre store festivalene, Quart, Hove eller Øya ville bukke under før eller senere, og sånn sett var det jo ikke så merkelig at det ble Quarten da. Jeg ble likevel overrasket over å høre at de avlyste årets festival, som er så nært forestående. Jeg trodde virkelig den ville bli avholdt.
 
- Du sier i Dagbladetartikkelen at Kristiansand er en vanskelig by, hva mener du med det?
 
- Jeg kan bare uttale meg som musiker i et band da, men det er veldig få, om noen, duganes klubbspillesteder i Kristiansand, og det er veldig vanskelig å få folk til å komme på konsert der. Det virker litt på meg som om den ene Quart uka er kultur-alibiet til Kristiansand.
 
- I tillegg utviklet Quartryktet seg utover 2000 tallet i retning av livsstil mer enn musikk. Det ble en moteting for velstående Osloungdommer å reise dit og feste, rett eller galt, det ryktet spiste nok etterhvert av denne "kred" en som er så viktig.
 
- Dere har selv spilt og vært på Quarten?
 
- Vi spilte der med White Stripes og Bowie et år ja, det var veldig bra. Ellers var faktisk jeg der det aller første året, i 1994 med noen kompiser. Da var festivalen i et telt like ved den festningen ved strandkanten. Vi slo opp teltet vårt rett utfor og gikk på konsert, husker blant annet at vi så Clawfinger. En av mine første festivalopplevelser det. Quarten har vært en viktig og god festival i Norge, og fått store band til å legge turen innom, men nå tar andre over ser det ut som.




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage