Kaizers oppsummerer sommeren

2008-09-03 14:43:59

Hit og dit. Kaizers har spilt i 11 av disse byene i år. Foto: Geir Zahl

Det har vært en begivenhetsrik sommer for Kaizers Orchestra. 33 konserter har bandet spilt i inn og utland siden slutten av mai! Her oppsummerer de noen høydepunkter!

- For meg var Frequency festivalen i Østerrike et høydepunkt, sier Janove Sjakalen Kaizer.
 
- Det er en skikkelig svær festival, 40 000 kapasitet, vi hadde spot på hovedscenen, ett steg opp siden 2006, da vi spilte på B-scenen. Og siden Pete Doherty ikke hadde kommet seg på flyet fra London og Babyshambles dermed måtte avlyse, måtte vi spille litt senere enn planlagt, og et litt lengre sett. Det er en stor utfordring å spille for så mange som ikke kjenner en, synge på norsk, spille et langt sett og prøve å dra i gang den store Festivalstemningen! Vi klarte den jobben, og det var et enormt kick for oss, kanskje spesielt for meg da, som tar meg av mikrofonarbeidet. Sånne øyeblikk lever jeg for!

Rune Mink trekker også fram Frequence som en høydare.
 
- Det er jo god karma rundt Kaizers live. Da vi kom til Salzburgring (Formel 1banen festivalen arrangeres på) den dagen, så regnet det katter og bikkjer, og himmelen var grå i alle retninger. Rett før vi gikk på sluttet det å regne, og mens vi spilte kom solen frem. Til slutt sto 25 000 mann med hendene i været på Sigøynerblod og hoiet etter mer. Det var fett som bare det, reneste Roskilde Festivalen i 2002 stemningen!
 
Helge Omen har også et alpeland øverst på lista.
 
- Lumnezia, eller heiter det Degen? Veit ikkje heilt. Var i Sveits iallefall. Heilt fantastisk alpenatur og veldig god catering.
 
- Konserten gikk og bra da eller? Dere spilte før Him den dagen?
 
- Gjekk bra med spelinga og ja. Såg faktisk konserten på dvd på den lange kjøyreturen heim. Var visst bra da, sa Janove.
 
- Malmøkonserten nå i august var helt spesiell!
 
Både Terje og Geir trekker fram denne.
 
- Malmøfestivalen. Byfestival der borte, scener rundt i byen. Har spilt klubbjobber på KB i Malmø endel ganger for sånn 500-600 mann, men denne gigen var noe helt spesielt. Føltes som om vi hadde fått oss en ny hjemmebane. Fikk til en helt magisk stemning med publikum,  som om vi løftet hverandre opp til nye høyder. Fikk til det lille ekstra følte vi. Det er herlig.
 
Av de norske Festivalene trekker bandet fram Øya Festivalen og Slottsfjell Festivalen i Tønsberg.
 
- Gjorde mange bra i Norge i sommer, Raumarock var og helt topp, selv om det regna som bare det den dagen. Kjempestemning likevel. Men Øya er jo spesiell fordi den festivalen har en egen tyngde, og får så mye oppmerksomhet. Dessuten fikk vi spilt for mange bekjente av oss som aldri hadde sett oss før. Det var morsomt, påpeker Terje.
 
- Tønsbergkonserten var og enormt stas. Fantastisk vær, intim og nydelig stemning selv om det var 8000 mann der. Veldig gøy, sier Geir.
 
Alle var enige om at det hadde vært en fin sommer altså. Da er det bare å vente i spenning på høstens 250 Prosent Tour!




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage