Kaizers har hatt en flott festivalsommer. Her fra Frequence festivalen i Østerrike i august. Foto: Paul Friction

Som det står i programbladet: "Kaizers Orchestra har bygd en suksessfull karriere på å være et av Norges desidert beste liveband, og denne konserten er et godt eksempel på bandets scenemagi. Frontmann Janove Ottesen og resten av Kaizers-medlemmene leverte en dynamisk konsert som rocket hele Middelalderparken."

Lydverket bearbeider sommerens festivalopplevelser og bruker sin sendeflate på å vise noen utvalgte konserter denne høsten. Første band ut er Kaizers Orchestra og deres opptreden fra hovedscenen på første dag av årets Øya festival. En konsert bandet selv har snakket varmt om i ettertid.
 
- Jo, tror det var en grei gig det, sier Geir Hellraizer Kaizer.
 
- Hvordan liker dere å få konsertene deres vist på TV i ettertid?
 
- Hm. For min del er det litt både og. Å se en konsert på tv-skjermen i forhold til å være tilstede på konserten er to helt forskjellige ting. Det blir som å se serengeti på discovery channel i stedet for å reise dit selv og kjenne jorda der mellom tærne. Men sant, det er jo ikke alle som kommer seg til Afrika, og da er det jo knallstas å ha discovery. Så blir man jo litt up tight når det er ens eget band og da. Hvis lyden og billedregien er bra, så kan det bli helt topp, og hvis ikke så er jo det kjipt for et band som baserer seg på et godt liverykte. Vi har ikke vært involvert i lydmiksingen her, men vi får jo håpe på det beste.
 
- Skal du se konserten selv?
 
- Vi er i Stavanger da, og jeg har en deit med backline tekniker Petter om å gå og se et garage band på Folken den kvelden, så det blir nok ikke Kaizer tv-kveld på meg nei. Janove kommer nok til å se den, han får rapportere om vi dumma oss ut eller ei han.
 
Dumma Kaizers seg ut, eller holder de det programteksten lover? Finn ut selv, tune in på NRK1 onsdag 10 september klokka 23:15 !!




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage