250 Prosent!

2008-09-22 15:09:13

Kaizers Orchestra gir ut live platen "250 Prosent" den 10 oktober!

Albumet kommer kun til å være tilgjengelig på vinyl, og vil dermed bare være å få tak i i butikker som selger dette formatet, i tillegg til at det selges i merchen på bandets kommende høst-turné.

Opptakene stammer fra utenlandsdelen av "Maskineri" turnéen Kaizers gjorde i april i år, nærmere bestemt fra GAS området, Tyskland, Østerrike og Sveits. Track lista ser slik ut:
Side A.
1. KGB
2. Apokalyps meg
3. Container
4. Maestro
5. Dieter Meyers Inst.
 
Side B.
1. Maskineri
2. Volvo i Mexico
3. Enden av november
4. Sigøynerblod
5. 170
 
Albumet blir gitt ut på Kaizers egen label, Kaizerecords, men trykket og distribuert av det vinylelskende Jær-foretaket Black Soul Family, i første omgang i et opplag på 2000 eks. Vi spurte daglig leder Jostein Ueland om hans tanker rundt denne utgivelsen.
 
- Live-plate, med den den lett pretensiøse tittelen 250 Prosent? Vi var i utgangspunktet en tanke skeptiske til det, siden live-plater ofte kan bli en blandet fornøyelse, og nærmest forbeholdt hardcore fansen, men vi må innrømme at i dette tilfellet ble vår skepsis gjort til skamme...

- Hvordan det?
 
- Etter vi hadde fått hørt den endret innstillingen seg. Ei plate med en slik nerve, live gjengivelse, og ikke minst med så god lyd, ga oss simpelthen ikke noe reelt valg. Det er en fryd for oss å få gi ut dette her.

- Hvor står vinylen i dagens plate-Norge egentlig?
 
- Vi opplever en litt nølende, til dels defensiv innstilling til dette med vinyl, fra enkelte forhandlere. Men vår erfaring er at om produktet er tilstrekkelig solid, vil særlig kjernefansen stå last og brast, og her er kaizerfansen i en særstilling, og et vitalt eksempel. Og i forhold til salg og salgstall av f.eks. vinyl, og andre "ukurante" format, aktualiserer det jo hvor vidt den såkalte offisielle albumlista til VG, representerer et sannferdig bilde av hva som rører seg i Norge. Dette albumet kan jo aldri komme på den lista, uansett hvor godt det selger, og det er jo et paradoks, egentlig, men enn så lenge så er det altså slik.

Sjefen sjøl, Janove Kaizer, er den som har sittet i timesvis og lyttet til GAS delen av turnéen, for så å plukke ut de sporene han syntes var best.
 
- Vi hadde med en digital mikser på denne turnéen, d.v.s. at vi kunne ta opp alle konsertene vi gjorde i vår, så da KBK, vårt tyske bookingbyrå, foreslo at vi kunne ha en utgivelse med oss til den kommende europaturnéen, så la vi to og to sammen og kom opp med denne idéen. En veldig logisk ting å gjøre egentlig. Opptakene lå jo der.
 
- Dere har gitt ut live-plate før, "Live at Vega", der finner man 23 sanger, alle tatt opp samme kveld på samme konsert. På "250 Prosent" er det 10 sanger fra fem forskjellige konserter?
 
- Det stemmer. Jeg har prøvd å tilpasse meg lytte-formatet i utvelgelsen, og plukket ut de sangene jeg syntes var best og mest interessante å lytte til. Ikke nødvendigvis de mest korrekt spilte versjonene, men heller de som har noe ved seg,  som koker på et eller annet heksebrygg, og der stemningen mellom band og publikum er spesiell. Da endte vi altså opp med disse ti.
 
"Ompa til du dør" og "Kontroll på kontinetet" var i utgangspunktet også tiltenkt plass på albumet, men på grunn av plassbegrensninger ble disse tatt ut.
Merk forøvrig at dette albumet også blir tilgjengelig på iTunes og andre digitale nettbutikker. Ved digitalt kjøp vil man få med "Ompa til du dør" som bonusspor.
 
Foreløpige forhandlere som kun vil selge over disk er:

Ivar Skei               -Sandnes

Apollon                 -Bergen

Platekompaniet          -Stavanger
 
Andre forhandlere som kombinerer butikkdrift med postordre er:

The Garden              -Tønsberg

Big Dipper              -Oslo

Record World            -Sandnes

Platekompaniet.no
 
 
P.S. P.g.a. trøbbel med bildeopplasteren på denne siden får vi ikke lastet opp coverbildet på albumet her. Det beklager vi.  Vi skal prøve å få lagt opp en link til dette snarlig!




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage