Surprise-utgivelse fra Kaizers!

2009-02-14 13:48:12

Kaizers Orchestra var i studio på jæren i januar og spilte inn 11 nye gamle låter. 20 april kommer "Våre demoner" ut!

Kaizers Orchestra har alltid vært et hardtarbeidende turnéband, men også i forhold til låtskriving har de vært svært produktive. For hvert album som har kommet ut har det ligget mellom fem og ti ubrukte, kvalifiserte kandidater til overs. Noen har blitt spilt live, noen har levd et liv blant fansen som demoversjoner og andre har bare forblitt i skrivebordsskuffen.
 
- Vi har hatt en idé om å gjøre noe med disse sangene på et eller annet tidspunkt, forteller Janove og Geir, som altså har vært og kikket i låtarkivene sine i forbindelse med denne utgivelsen.

- Nå føler vi at vi står såpass støtt som band at vi kan vise fansen de sangene vi valgte vekk fra de tidligere albumene uten at de kommer "i veien" på noen måte.
 
- Dere velger bevisst å ikke kalle disse sangene b-sanger, er det fordi dere er rotekte sosialdemokrater med likhetstrang, eller er disse sangene virkelig likeverdige med de som kom på album?

- He-he, det kan du si, men det er vel en måte å omsette i praksis dette at vi virkelig er et ALBUM-band da. Vi lager ganske jevnt materiale.  Det er ganske få som bare digger singlene våre, liksom.
 
I albumets cover inlay kan du lese forklaringer om hver enkelt sang, i tillegg til informasjon om selve utgivelsen. Vi siterer:   "Det dreier seg om nyinnspillinger av gamle Kaizer-låter. Dette er sanger som har falt utenfor albuminnspillingene våre fordi vi syntes de 1. Ikke passet inn 2. Ikke ble helt ferdige 3. Ikke representerte det vi musikalsk sett ville stå for da de ble lagd. "

- Noen av disse sangene, som "Medisin & psykiatri" og "Die polizei" har hatt et eget live-liv, og vi har fått mange henvendelser om å gjøre studioversjoner av disse. Vi lytter jo til fansen vår, så nå har vi gjort nettopp det.
 
- Det er snakk om elleve låter på denne utgivelsen, når er disse fra egentlig?
 
- De spenner fra første Kaizer demoen til siste plata. Vi har tatt med tre låter fra Ompa til du dør, tre fra Evig pint, fire fra Maestro og en fra Maskineri, så her får du nesten ti år med out-takes!
 
- Noen av disse som kommer til å overraske mer enn andre?
 
- De tre sangene fra Evig Pint perioden overrasket i alle fall oss mest. Hvilken som helst av de tre kunne nok egentlig gått rett inn på det albumet, men det er dette som blir gøy å diskutere med fansen nå da. Det er ganske mange der ute som har greie på Kaizerkatalogen, og det er først og fremst de denne utgivelsen er for.
 
- Hvorfor gir dere ikke bare ut de gamle demoene heller da?
 
- Grunnen til det er først og fremst at vi ikke har tapene og filene til disse, så vi kan ikke mikse dem og bearbeide dem. I tillegg er mange av dem så dårlig tatt opp, og så råttent fremført at de rett og slett ikke kan forsvare en utgivelse. De er øvinger mer enn innspillinger egentlig, og kunne sikkert vært morsomme for blodfans å høre en gang eller to. Men vi tente mer på å gi  ut ?Våre Demoner?, heller enn ?Våre Demoer?. Derfor nyinnspillinger.
 
Vi gleder oss!
 
Les VG sak her




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage