Die Polizei inn på C-lista på P3

2009-02-24 14:13:57

I forbindelse med utgivelsen av "Våre demoner" har Kaizers Orchestra sendt ut "Die Polizei" som radiosingel. Den blir å høre på P3 fra og med i dag!

For de av dere som lurer på hva c-listing betyr kan vi informere om at det betyr ca én spilling til dagen, på et hvilket som helst tilfeldig valgt tidspunkt, med mulighet for opprykk eller nedrykk på lista alt ettersom P3-tribunalet gir tommel opp eller ned på sine musikkmøter hver mandag.

Tilsynelatende ingen fare for å bli drittlei en Kaizer-singel denne gang heller altså.

- Vi får se, kan jo være det tar seg opp. Man starter gjerne en singel litt rolig for så å jekke den oppover lista om det skulle være stemning der ute i lytternorge, sier en optimistisk Janove Sjakalen Kaizer fra siddisvinterferieparadiset Sirdalen.
 
- Som vanlig så har vi ingen bankers singel. Vi har ni potensielle kandidater, og to vi ser på som ganske uaktuelle til det formatet. Det er jo som det pleier å være det. Du får nesten spørre Marit Larsen hvis du lurer på hvordan det føles å være en vinner på radiolista!
- Skjønner, dette er en ballade i tillegg, det gjør gjerne ikke saken enklere?
 
- Aner ikke. Det jeg vet er at den låten der har en veldig spesiell historie. Det var i bunn og grunn det som gjorde at vi valgte den som singel nå.  Den har fulgt oss rundt hele Norge og Europa, som en trofast reisekamerat, aldri har den blitt sur for at vi ikke har spilt den inn, og alltid har den prestert tappert på slutten av de mest minneverdige konsertene våre. Som en annen bauta har den stått der og holdt publikum varme i allsang lenge etter at vi har gått av scenen. Den har på en måte personifisert båndet mellom Kaizers og fansen, det at folk kan teksten på låten uten at den er utgitt viser en over middels hengivenhet fra fansens side.  Så nå har vi dekket bordet med alt som finnes av pålegg, og disket opp et arrangement som lyser av storhet, helt på grensen til det stormannsgale faktisk. Endelig får Die Polizei komme til podiet og skinne, også på plate. Det føles litt som å endelig gi Kjakan Sønsteby den medaljen han fortjente for krigsinnsatsen. Fem lange år...
 
- Eh...Tar du kanskje litt av nå ?

- Du må huske at jeg står og ser ut over Sirdalsalpene her. Klart at man er ikke upreget av sånt. Man kan få hjertebank av mindre.
 
Velvel. Vi håper du liker det du hører om du skulle være så heldig å få med deg studioversjonen av "Die Polizei" på P3 !




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage