Geir Kaizer doku-debuterer !
in Nyheter
Published Apr 8 2009 11:12
thumbnail

Filmen er nå lastet opp på youtube i tre episoder. Sjekk linken, eller søk etter "geezaproductions"!

Det er av sine egne man skal ha det,  slik var det i sin tid for Julius Cæsar og slik er det fortsatt for Kaizers Orchestra, ingen sammenligning forøvrig, bortsett fra dette med Kontroll på kontinentet da. Kaizers' gitarist  viser seg iallefall å ha uante, eller iallefall til nå ubrukte, egenskaper, han har nemlig laget en 25 minutter lang dokumentar som omhandler innspillingen og miksingen av Kaizer-låten "Die Polizei", fra albumet "Våre demoner" som altså kommer ut den 27 April!

- Som jeg sier i Dagbladet.no i dag (der du også kan se et fem minutter langt utdrag fra filmen red.anm.) så driver jo vi i en ganske så budsjettsløs bransje for tiden. Det betyr i praksis at hvis ikke Lydverket, med sine lisenskroner i ryggen, kommer og filmer oss, så kommer det ingen og filmer oss. Vi kjenner jo folk i film og TV bransjen vi altså, men det er vondt å stadig måtte be dyktige folk om å jobbe omtrent gratis. Derfor tenkte jeg at jeg kunne ta saken i egne hender denne gangen heller, og lage en Kaizers versjon av en Kaizers studioinnspilling.

- Har du noen erfaring fra den siden av filmkameraet fra før?

- Nei, har aldri tatt i et kamera før, langt mindre i et redigeringsprogram. Men er jo veldig glad i film, og spesielt i musikkdokumentarer på TV, så jeg tenkte at hvor vanskelig kan det være, liksom?

- Hvordan har du gjort dette da?

- Alt er filmet med ett kamera, uten ekstra lys eller tilrettelegging på noen som helst måte. Hadde ikke ekstern mikrofon engang, derfor hører du veldig godt meg kremte mens Janove blir intervjuet, he-he. Etter jeg hadde unnagjort filmingen har jeg prøvd å lære meg redigeringsprogrammet Final cut express ved å se på youtube tutorials. Det funket sånn halvveis. Jeg vet bare hva to av de tingene i verktøypaletten i det programmet er, men det viste seg at jeg ikke trengte kunne flere for å klippe, så det gikk greitt det. Dogme er vel bare fornavnet, he-he.

- Filmen handler altså i hovedsak om sangen "Die Polizei", hvorfor akkurat den?

- Egentlig mest av praktiske årsaker. Vi måtte jobbe litt med arrangeringen av den låten, fordi Janove hadde en ny approach på den i forhold til hvordan vi har gjort den live. Siden mitt bidrag var ganske streit i forhold til live versjonen, så trengte ikke jeg være med på terpefasen. Dermed fikk jeg idéen om å heller dokumentere den prosessen det var å orge den låten, fra start til finish. Er jo en storslått sang, med mye pålegg, så var ganske mye å ta tak i for en dokumentarist. I tillegg hadde jeg lyst til å være litt motkultur i forhold til denne rådende skolen av MTV klipping, der alt er så raskt og fort gjort og gøy og tjalabais og hæla i taket-aktig. Jeg hadde lyst til å gi et inntrykk av realiteten og langsomheten en sånn prosess er forbundet med. Man får dyrke DIY-holdningen og uavhengigheten helt til beinet når man kan!

- Så til 1000 kroners spørsmålet, hvor og når kan man se denne herligheten i sin helhet da?

- Eh, har tenkt å legge den ut i best mulig kvalitet på youtube da, men det har jeg/vi ikke fått til enda. Det kan være dere må vente et par dager, men den er like om hjørnet altså, må bare finne rett youtube tutorial først!

I mellomtiden kan du se et utdrag på Dagbladet.no her!

 





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage