Tore Renberg hyller Kaizers Orchestra
in Nyheter
Published May 7 2009 11:32
thumbnail

 

Stavangerforfatteren Tore Renberg, mest kjent for sine til nå tre bøker om Jarle Klepp, "Mannen som elsket Yngve", "Kompani Orheim" og "Charlotte Isabel Hansen" er en aktiv mann på flere kulturfronter, og at han har en spesiell lidenskap for musikk er ikke akkurat hemmelig. På sin egen nettside, torerenberg.no, trekker han denne uken fram Kaizers Orchestra i sin faste spalte "ukens anbefaling". Renberg har fulgt bandet tett siden hans nysgjerrighet ble vekket av en konsertforhåndsomtale i Aftenposten en kald vinterdag tidlig i 2001, og har tross sitt kritiske og reflekterte blikk så godt som kun lovord å komme med om skramlegjengen. Vi bringer herved et lite utdrag:

"I dag framstår Kaizer som det komplette bandet, og med det mener jeg: De er sine egne herrer, de har full kontroll, de kan gjøre hva de vil, de begår ingen feil. De er like selvsikre som de alltid har vært, de opprettholder en fin balanse mellom å være autoriteter overfor publikum og kompiser med oss, og de er like inspirerte som de var i 2001. Det er på tide å si det: Kaizer har tatt det store steget, de er norsk rocks beste band, noensinne. Katalogen deres imponerer hver gang jeg kikker på den, albumene svekkes ikke ettersom årene går, sånn alle de store norske rockebandene har gjort, låtene de leverer, og ikke minst arrangementene, lyder søkende, ambisiøse, egenartede. Live slås de kun av Bob Hund i Norden, og det de har gjort med ”Våre demoner” er nesten like irriterende bra som låten ”Prosessen” alltid har vært."

- Jeg mener det er på dette tidspunktet de virkelig store skiller seg ut. Og det er nå det må sies, ikke i en safe retrospektiv 20-år-etter-setting. Jeg står for det nå! sier Renberg i en kommentar til Kaizernews.

Vi tillater oss et lite sitat til:

"Vi skal være stolte av dette bandet. De stakk spadene i jorda, de hogget ut steinen i fjellet, de gikk inn i gruvene. De fant sitt eget gull. De delte det ut til oss. De høres ikke ut som noen andre. Og de gir seg ikke."

Les hele kommentaren på www.torerenberg.no

(Foto: Sirnes foto)

 





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage