Geir's topp fem liste over overvurderte band!
in Nyheter
Published May 10 2009 23:22
thumbnail

Av alle uviktige og unyttige ting man driver med her på kloden så er listelaging iallefall en av de morsomste. Folks subjektive preferanser åpner for utømmelige mengder av meninger og diskusjoner. På Nettavisen side 2 får Kaizer gitarist Geir Zahl drive hellraizing med kjente og kjære artister.

- Greia var at han journalisten ville ha oss til å lage en topp fem liste, av hva som helst, forklarer Geir til Kaizernews.

- Ingen av oss hadde noen gode idéer til ting vi kunne lage liste over, som vi i tillegg kunne enes om, så jeg nevnte denne facebook topp fem greia jeg akkurat hadde bidratt til, en kåring Stavanger/Manchester shit-stirrer Simon Harmer hadde kommet opp med på facebook: "Five supposedly GREAT artist that I think are SHIT." Simon selv dro skikkelig til med Bob Dylan på topp, he-he...  Men det er en bra måte å konfrontere politisk korrekthet med din EGENTLIGE smak dette her!

- Lista di består av 1. Pink Floyd 2. Kiss 3. Pearl Jam  4. Leonard Cohen og 5. Joni Mitchell, det står at du hater disse fem til og med?

- Det har jeg selvfølgelig aldri sagt, og det gjør jeg selvsagt heller ikke, med unntak av kanskje Nickelback og Creed som og blir nevnt der via Pearl Jam da. Faktum er faktisk tvert imot, denne lista er lagd i kjærlighet, jeg liker jo noen av tingene disse artistene har bidratt med. Men det denne listen belyser, som jeg står 100% for, er at dette er artister/band som har en overdrevent stor stjerne og kred i forhold til hvor bra de faktisk er. Og det er et totalt subjektivt bidrag, men tenker du deg om så innser du jo at jeg har rett, he-he.

- Har du fått mange reaksjoner på din topp fem?

- He-he, altså, den mest kontroversielle her, han jeg nok burde likt mer enn jeg gjør, er jo Leonard Cohen. Den har jeg fått litt reaksjoner på. Jeg prøver bare å være ærlig på hva jeg liker, og jeg synes det er ganske interessant at smak egentlig er en ganske irrasjonell sak. Jeg liker jo Nick Drake for eksempel, og en annen nylongitar-klunker som Cornelis Vreeswijk er jeg og delvis nokså begeistret for, så det er jo ikke helt logisk dette her, jeg burde jo like Cohen og liksom. Og det er jo dette som gjør dette så interessant og så umulig, men likevel morsomt å diskutere!

Bildet: Noen har drukket og sagt akkurat det de mener. (Foto Paal Audestad)

 





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage