På en pressekonferanse på Rogaland Teater tidligere i dag lanserte teatersjef Arne Nøst en lokal storsatsing, sammen med et par kjente fjes fra Kaizers, samt forfatter Tore Renberg.

De fire planlegger nemlig premiere på Kaizerstykket "Sonny" på Rogaland Teater i 2011!

Teaterstykket blir bygget rundt tekstuniverset fra de tre første Kaizer-albumene, Ompa til du dør, Evip pint og Maestro. Tekst og persongalleriet i sangtekstene danner hovedrammen i fortellingen, men selve stykket skal skrives av forfatter og dramatiker Tore Renberg. Det blir altså en skikkelig lokal storsatsing dette her.

- Fra dag én har folk sagt til oss at musikken vår er veldig visuell og cabaret-aktig, så sånn sett har det vel alltid ligget i kortene at en dag kommer dette materialet til å bli fremført på en teaterscene et eller annet sted, forteller Janove Kaizer.

- Samtidig har vi følt at både musikken og vi har trengt å modnes litt før vi eventuelt skulle gjøre noe, utbroderer Geir Kaizer.

- Og vi føler at vi topper laget nå når vi først setter i gang. Stavanger er hjemmebane for oss, vi er fans av Tores forfatterskap, og vi opplever Arne Nøst og Rogaland Teater som veldig entusiastiske og åpne. Det passer veldig bra å gjøre dette på vårt ti-års jubileum i 2011. En optimal oppsummering av et annerledes stykke norsk rockhistorie egentlig.

- Denne forestillingen vil ikke bli basert på de 20 mest downloada sporene våre, og spunnet rundt dem i sånn Mama Mia stil. Det er Kaizertekstene, og manuset Tore bygger ut av dem som er grunnmuren i dette stykket. Vi kommer til å bruke de sangene og den musikken som yter historien og stemningen mest rettferdighet. Kaizers Orchestra kommer selv til å gjøre nyinnspillinger av egen musikk som skal brukes i denne anledningen, men sangene blir skal selvsagt bli sunget av skuespillerne som framfører stykket. Og hvem de blir får vi bare vente og se...





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage