Ny turné i februar !

vandringKaizers Orchestra legger ut på en liten fire dagers storbyturné i februar!

Det spesielle med denne turnéen er at bandet øremerker konsertinntektene til albumproduksjon. I en tid med store omveltninger i platebransjen er det nødvendig å tenke nye løsninger for å sikre at  kvaliteten blir ivaretatt.

- Det blir mer og mer opp til artistene selv å finne løsninger på å få ut musikken sin, sier Geir Kaizer til Kaizernews.

- Fysisk platesalg er det tradisjonelle lokomotivet i forhold til å finansiere bransjen, og nå som dette er kraftig redusert, og digitalt salg ikke kompenserer, så bryter deler av musikkbransjens økosystem sammen. Selv om det har blitt gratis å laste ned musikk så må vi fortsatt betale studiotid, produsenter, mastering, utstyr, hotell, fotograf, coverdesigner, promo, distribusjon, trykking, markedsføring og alt det som må til. Vi står vel ovenfor et såkalt "paradigmeskifte" i bransjen akkurat nå. Det er først og fremst en spennende utfordring som krever at vi tar noen grep og "get with the times".

- Er det så alvorlig at dette paradigmeskiftet truer deres eksistens som band?

- Nei, vi lever av å spille konserter, så sånn sett går det ikke ut over oss, men vi føler et ansvar ovenfor bransjen og vil være med å si fra om at gratis nedlastning har konsekvenser. Det er nok spesielt de mindre plateselskapene som sliter,  de har vanskelig for å skaffe kapital til å finansiere albuminnspillinger når inntektene uteblir. Så det er det vi nå gjør, vi henter inn kapitalen på forhånd, slik at vi selger sjelen til fansen, ikke han der nede. Vi prøver å bruke fan-tilliten til et prosjekt som tjener alle parter.

- Og de som kjøper konsertbillett vil altså få tilsendt et spesialeksemplar av det neste albumet som takk for støtten?

- Ja, denne turnéen blir som et forhåndssalg av neste Kaizeralbum. De ca 5000 billettene kan byttes inn i en limited edition versjon av neste album. Hvordan dette skal løses helt konkret kommer vi tilbake til, men vi har en plan altså!

Ellers sier bandet følgende i sitt presseskriv : "Kaizerne vil presentere et representativt uvalg av høydepunkter, døgnfluer, rarieteter, totaktere, firtaktere, skranglerockere og morderballader fra sin heseblesende og energiske musikalske katalog så langt, og oppsummere denne ti år og fem plater lange epoken sammen med sine kjære og trofaste fans på noen av landets beste scener."





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage