runejanasnettJanove og Rune svetter for UNICEF!

I følge myten falt den greske soldaten Phedippides død om etter å ha løpt de 42,195 kilometrene til Athen fra slaget ved Marathon med det gledelige budskap "vi vant!". Forhåpentligvis går det bedre med Kaizers Orchestras strong men, Rune og Janove, når de skal spre det glade budskap i det store eplet til søndagen!

Kaizernews fikk et par ord med et par spente løpegutter på Gardermoen i dag tidlig.

- Formen er bra den! svarer de samstemt.

- Hvordan kom dette i stand egentlig, hva slags vill idé er det egentlig å frivillig løpe maraton?

- He-he, idéen dukket opp i fjor via vår gode mann Stein Bjelland. Stein har lang fartstid fra Stavanger-bandet "The Getaway People" som delvis hadde base i New York på 90-tallet, så det er han som er hovedlinken dit da. Vi hadde akkurat tatt kontakt med Unicef da vi begynte å snakke maraton, ca på denne tiden i fjor, så tenkte vi at her kan det slås flere fluer i en smekk. Hva med å  gjøre vår svetting gjennom Manhattans gater til en innsamlingsaksjon for skoleprosjektet i Rwanda som vi samarbeider med Unicef om? Som sagt så gjort, og så har vi fått med sponsorer fra Stavangerområdet, og tar asfalten fatt til støtte for en god sak.

- Dere har trent for dette og altså?

- Javisst ! Har du målsetting om å klare å løpe en hel maraton må du nesten trene deg opp. Vi har hatt ekspertrådgivere med oss på veien, så vi møter forberedt, selv om ingen av oss til nå har løpt så langt som dette i ett drag før. Planen er å løpe hele ruta, og helst komme i mål på under fire timer. Men det blir jo spennende å se om beina holder da!

Bli med og støtt opp om løpegutta og Kaizers Orchestras Unicef aksjon her !