Kaizers vant P3 kåring!

fredag 18. desember 2009 21:06

Kznettcopy

Kaizers Orchestra stakk av med seieren i P3-kåringen "Ti-årets beste låt" etter hard duell med Madrugada.

Det stod mellom Kaizers' tittelspor fra debutalbumet "Ompa til du dør" og Madrugadas "Majesty" fra albumet "Grit" da de to mest populære låtene skulle gjøre opp seg imellom etter to ukers intens stemming. Ompa trakk altså det lengste strået til slutt.

- Veldig hyggelig dette, sier mannen bak låten, Janove Ottesen.

- Konkurranser er for hester, men det er jo hyggelig å registrere at vi har fans som kan mobilisere på våre vegner når vi først er i kappestrid. Det er jo en slags moralboost for oss, vi blir ekstra skjerpet og sugne på å overbevise påny når vi vet at vi har trofaste fans der ute. Veldig kult det.

- ER Ompa virkelig ti-årets låt, synes du?

- Njaei, det vet jeg ikke om jeg synes den er, Maestro er bedre, hehe. Men alvorlig talt, og som vi sa på radioen i dag, vi føler vel at dette mer er en takk for lang og tro tjeneste enn det er akkurat DEN låten som er poenget. Vi hadde et mål om å være med og prege dette ti-året musikalsk, og det har vi klart synes jeg. Nå er vi spente på neste tiår, vi har fortsatt gløden og den kreative energien intakt. Vi får aldri igjen den sjokk-effekten vi fikk med Ompa i 2001, men vi kan fortsatt overraske og holde oss relevante, så det skal vi prøve på.

- "Ompa til du dør" var faktisk en bryllupsgave i utgangspunktet?

- He-he, ja. Jeg og Geir gjorde det av og til, når vi ikke hadde penger til å kjøpe gaver for, lagde vi heller en sang som vi fremførte. I dette tilfellet var det en veninne av oss som skulle gifte seg med en Australier, og siden vi ikke helt hadde noen klar idé om hvordan typisk Australsk musikk høres ut gikk vi for et irsk preg heller. Refrenget på Ompa er det samme som vi brukte der ja.

- Det kan komme godt ut av armoden altså?

- I dette tilfellet, ja helt klart!  Den sangen er jo veldig definerende for oss. Den gir et godt  og representativt inntrykk av hva Kaizers er, så den er veldig viktig for oss. Og i motsetning til nevnte ekteskap, så holder den seg enda!

 





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage