Geir goes Deadly!

tirsdag 05. januar 2010 19:26

GeirZahl04nett

Den til daglig Hellraizende gitaristen er aktuell med en ny soloplate, denne gangen under fanen "Uncle Deadly". Albumet "Monkey Do" kommer ut første februar, men allerede nå kan du sjekke ut fire sanger på Uncle Deadly's Facebook side, der kan du også være hans venn, det ville han likt om du ble. Vi tok et ord med denne Uncle Deadly, aka Geir Zahl, om den nye platen hans.

- Dette er ditt andre soloalbum, det forrige kom ut under navnet "Zahl" i 2007, mye har forandret seg siden da ser det ut som?

- Jo, navnet er nytt iallefall, den visuelle fremtoningen og forsåvidt, du kan si at vi har lekt oss litt både med det ene og det andre uttrykket denne gangen. Favner nok litt bredere musikalsk på dette albumet, sist gang holdt vi en hånd på rattet i ganske stødig i Americana retning, mens denne gangen er det litt mer begge hender og hold på hatten og skift fil for hvert lyskryss. Litt som å trene rundkjøring på Forus egentlig, bare litt mer gøy forhåpentligvis, hehe.

- Kan du utbrodere litt for oss, hva skyldes for eksempel navnebyttet?

- Jeg merket sist at jeg ikke var helt komfortabel med å hete mitt eget navn, så derfor ville jeg ha et prosjektnavn heller, en slags karakter om du vil, som er meg, men ikke helt meg likevel, om du skjønner. Det gir en større frihet synes jeg. Uncle Deadly er forøvrig navnet på et spøkelse som går igjen i et par episoder i The Muppet Show, så det er en slags homage til han da. Navnet har noe litt sånn halvt koselig - halvt farlig ved seg, samtidig som det ikke er så høytidelig, det liker jeg.

- Og musikken, hva mer kan du si om den?

- Den er jo i slekt med forrige plate samtidig som den nok strekker strikken litt lenger i alle retninger. Jeg har med litt andre folk denne gangen enn sist, det preger jo resultatet selvfølgelig, Christer Knutsen er egentlig den eneste som er igjen fra den forrige gjengen. Den harde bandkjerne besto denne gangen av Christer på gitarer og tangenter, meg på vokal og gitarer, Børge Fjordheim på trommer og Morten Abel på bass og gitarer. I tillegg har Janove vært med og produsert og spilt på en låt, det er ganske tydelig hvilken det er, hehe, så har Thomas Dybdahl vært med og spilt på en sammen med Even Ormestad fra Jaga, de har også en sterk signatur, så har jo Morten farget noen låter ganske sterkt. I det hele tatt har vi tatt sang for sang og prøvd å lage den så bra  som vi klarte, så har det blitt det albumet det har blitt. Er veldig fornøyd selv, gode låter og hele spekteret av stemninger, slik jeg ser det.

Spennede!  Vi kan bare si sjekk ut !

 





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage