Kontroll På Kontinentet?
Rogalands Avis har i dag nesten en helside om Kaizers utenlandslansering, og at bandet ikke tjener penger på denne satsingen.
"Kaizers Orchestra har satset hardt på å erobre det europeiske platemarkedet de siste årene. Så langt ruller ikke pengene inn til plateselskapet som følge av satsingen". Skriver journalist Eskil Eriksen i ingressen. Han har snakket med Remo Rehder i Kaizers plateselskap Farmen.

- Joda, forsåvidt helt greit og korrekt det der, melder Geir Kaizer, som leste avisen over en kopp kaffi hjemme på Bryne i morges.

- Det er kanskje ikke sånn at vi prøver å "erobre" det europeiske platemarkedet heller da, som om vi var U2. Vi er et nisjeprodukt tross alt, og er veldig klar over det, men, men, ikke så big deal det.

Det er likevel noe i teksten Hellraizeren stusser over, nemlig der Remo forklarer hvorfor han ikke tjener penger på Kaizers utenlandssalg:

"(...) Dessuten koster det å ta Kaizers ut på turné. En kaizersturné inkluderer mellom 12 og 14 mennesker. Alle skal ha lønn, hotell osv, sier Rehder."

- Her trengs det nesten å korrigeres litt. Utfra det Mr. Rehder sier om turnéutgifter, så skulle man nesten tro at han var med på å dekke dem, men det er jo ikke tilfellet.

- Neivel, lite toursupport å hente?

- Da vi eksempelvis var på "releaseturné" to uker i april, noe Remo hadde hatt ca seks måneder å forberede, så hadde ikke den nye platen kommet i butikkene ennå. Dessuten hadde mange av journalistene vi snakket med ikke fått sine promoeksemplarer av albumet, og visste fint lite om Evig Pint, så der sto vi uten plater og uten noe å snakke om i regnværet i Alpene. Bra releaseturné..?

- Og da vi kom hjem og turnéen hadde gått ganske kraftig i underskudd, d.v.s. at pengene vi fikk inn fra arrangørene ikke var nok til å dekke buss og crew, som er utgiftspostene våre, bandet får ingen lønn, og hotell har vi aldri i utlandet, da var det visst ingen releaseturné mer. Remo ville iallefall ikke bidra økonomisk til å backe denne plateutgivelsen vi var ute for å promotere. Alt underskuddet ble lagt på oss.

- Snedig det der med hvor mange som omsvermer en når pengene kommer inn, og hvor få som er der når regningene komme?

- Meget snedig. Da vi spurte Remo om det ikke var delvis hans ansvar å støtte denne promoteringen av hans album finansielt, og ta sin del av underskuddet, så avviste han det.

- Men han har støttet dere økonomisk på tidligere turneer?

- Tidligere turné, i entall. Ja, han bidro med 50 000 da vi var ute i seks uker i fjor sept/oktober, utenom det har det vært ingenting å hente, og vi har gått i minus på hver tur vi har vært på. Det han har bidratt med utgjør kanskje 5 prosent av det som ville vært normalt for et band i vår aktivitet.

- Bottom line er at han uttaler seg om at det er dyrt for oss å være på turné, og later som om det er han som finansierer det, det er rett og slett ikke tilfellet. Det er Kaizers Orchestra som tar all risiko.

- Remo gir også ut det nye Tønes-albumet, som foreløpig kun er i salg i lokalbutikkene på sør-Jæren, til artistens store undring, hva synes dere om det?

- Undring er vel et ord som kan brukes, ja. Men det blir spennende å høre det nye albumet til Tønes. Han er en bra kar, og fortjener ikke at plateselskapstull ødelegger for han.

La oss håpe det. Tønes-albumet "Grønnare Gras" kommer vel ut i løpet av sommeren i alle fall.





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage