The Jackal - The true story
Kaizer-fansen har i det siste stilt spørsmål om soloprosjektet til Janove. Kaizers-administrasjonen setter frontfiguren i løgndetektoren.
-Har du frivillig sagt ja til dette intervjuet?

-Nei.

-OK. Han snakker sant.

Hvorfor skal du gå solo?

-Jeg har laget låter i singer/song-writer-sjangeren siden før Ompa kom ut. Nå har jeg så mange låter at det blir uutholdelig å ruge på dem stort lenger. Derfor ønsker jeg å lage en plate og se om sangene kan få et liv utenfor hodet mitt. Dessuten er jeg 28 år og vil gjerne prøve meg alene før det er for seint. Man lever bare en gang osv.

Kommer dette til å gå ut over Kaizers Orchestra sine planer på scenen eller i studio?

-Nei, absolutt ikke. Kaizer-familien har aldri vært større og vi har aldri satset mer enn nå. Ompa har eksistert syv måneder i Europa, og nå står Evig Pint for tur. Vi kommer til å gjøre over hundre spillejobber også i år. Det meste i utlandet, men også noen her hjemme. Neste år er planen at vi skal lage tredje skiva og slippe den samtidig i alle land. Andre prosjekter som mitt eget, kommer mellom vårt kjære Orchestras urokkelige planer - ikke over.

Vil de som liker dine sanger i Kaizers også like solomaterialet?

-Det er det ingen som vet. Men hvis du tenker på om min musikk ligner på Kaizers så er svaret nei. Det er ikke snakk om en plate med Kaizers B-materiale for å si det sånn. Det er noen som tror at jeg kun kan lage alternativ musikk som er skjev og kantete på norsk, og at jeg lager skjeve ting for skjevhetens egen skyld. Det er også en misforståelse. Jeg elsker musikk i alle sjangrer og arrangerer låter etter hva jeg syns blir best mulig musikk. La oss snu på det. Mange av Kaizers-låtene blir dårligere om man spiller dem på en streit og perfekt poppete måte. Mine solosanger er motsatt. De blir best med tradisjonell besetning og fremførelse.

OK. Da har vi oppklart det vi lurte på. Og detektoren lyste kun rødt når du snakket om det der med at Kaizers-låtene blir dårligere om man spiller dem streit.





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage