"Hjerteknuser" tar radiorekord!

Postet fredag 21. januar 2011 13:04

Kaizers-9451nett
(Foto: Bjørn Frafjord. Hjerteknuser. Her fra videoinnspillingen av låten. Se videoen her!)

Kaizers Orchestra setter stadig nye personlige rekorder. Sist ut i så måte er andresingelen fra det kommende albumet "Violeta, Violeta Volum I".  "Hjerteknuser" nådde denne uken en rekordhøy femteplass på de norske radiolistene!

Det betyr at låten blir spilt av flere radiokanaler enn P3, noe som for Kaizers Orchestra sin del er en sjeldenhet. Den forrige rekordnoteringen innehas av "Maestro", som i sine velmaktsdager nådde en ganske så respektabel 13 plass.

- Fortsetter denne ferden mot toppen kan vi snart ikke kalle oss et no-hit-wonder lenger! smiler "Hjerteknuser" komponist Janove Ottesen.

- Vi er ikke så godt vant med radio-drahjelp, men det er ikke meg imot at Kaizers endelig blir å høre over radionettet. Vi er jo vant med å måtte reise land og strand rundt for å få spilt sangene våre, så at vi nå får litt hjelp av radioen er bare hyggelig det. Og vi kommer jo til å reise land og strand rundt uansett de neste årene, så ingen fare med at vi overlater hele jobben til radioen!

- Prøver dere bevisst å lage låter som kan funke på radio, eller lager man bare plate og plukker den som egner seg best etterpå?

- Vi lager ikke låter med det formålet, nei. Men vi liker jo å lage gode, melodiøse popsanger, for så å ødelegge dem med det vanligvis så radio-uvennlige Kaizerkompet, hehe. "Prosessen" fra "Våre Demoner" er jo et sånt eksempel. Men nå har vi jo holdt på så lenge at folk kanskje tåler Kaizerinnpakningen bedre, og hører kvalitetene i låtene selv om det av og til er noen soniske utfordringer der, iallefall i forhold til tradisjonell radiomusikk. Det har gått seg til litt over tid det der. Og vi har jo blitt litt flinkere å spille også etterhvert, så noen av kantene har nok blitt slipt ned. Uansett, for oss er det bare gøy å lykkes på flere arenaer, live og på plate er vi jo ganske achieved allerede, radiospilling er liksom den siste bøygen, der har vi aldri fått til noe særlig, og nå er vi i ferd med å lykkers også der. Det liker vi.

"Hjerteknuser"-coverkonkurransen, som Kaizers Orchestra arrangerte sammen med P3 nå i høst (hør forøvrig Moi´s nydelige vinnerbidrag HER!) vant også reklameprisen "Sølvtaggen" for desember måned. Denne kan du lese mer om her!





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage