Støtter flomofrene med konsert i Bergen

Kaizers Orchestra er klar for sin eneste opptreden i Norge på lang tid. Det skjer under støttekonserten i Arenum lørdag. Deretter venter plateinnspilling i Bergen.

– Dette er vår måte å bidra på i denne unntakstilstanden, sier gitarist Terje Vinterstø til BA.

Det populære rockebandet er travel for tiden på grunn av den kommende plateinnspillingen, men de hadde en ledig dato på lørdag. Den bruker de på å delta på støttekonsert i Arenum.

– Vi snakket først med Garage i Oslo, men vi kunne ikke den aktuelle datoen. Vi er helt sprengt på tid. Derfor er jeg glad vi fikk det til i Bergen, sier Vinterstø.

ENESTE KONSERT

For tiden øver bandet for harde livet til plateinnspillingen som starter i Duper studio i Bergen i midten av januar. Men de er ikke i tvil om at flomkatastrofen i Sørøst-Asia overskygger alt.

– Alle blir berørt følelsesmessig av noe slikt. Vi har også tro på at arrangørene i Bergen kan få samlet inn mange millioner kroner. Derfor stiller vi.

– Bandet har også en sterk tilknytning til Bergen?

– Ja, det føles naturlig å reise til Bergen. Men de fleste av oss bor i Oslo nå, så det hadde vært enklere å gjennomføre det der, innrømmer Vinterstø.

Kaizers Orchestra har fått mange forespørsler om å delta på støttekonserter. Vokalist Janove Ottesen spilte i går inn en lokal «Band Aid»-låt i Stavanger. Utover det har ikke gruppen tid.

– Vi fikk forespørselen mandag, men i denne tiden må alle være fleksible. Både band og crew skal jobbe dugnad på lørdag. Og flere kjører selv for å gjøre det billigst mulig.

– Blir dette den eneste konserten i Norge?

– Ja, på lang tid. Vi kommer ikke til å spille i Norge før tidligst til våren. Vi håper naturligvis det kan være en grunn til at folk stiller opp og skriver seg inn i kondolanseprotokollen, sier Vinterstø.

NY PLATE I ÅR

På grunn av store artistmengden i Arenum, blir det kun en minikonsert på guttene denne gangen.

– Vi spiller nok de mest kjente låtene. Liker at det nye stoffet får sitte seg litt. For det er så mange som teiper konsertene våre. Vi vil jo ikke at dårlige versjoner skal sirkulere.

– Er dere i rute før plateinnspillingen?

– Ja. Nå har vi barbert ned antallet låter. Og vi øver intenst for å få ned innspillingstiden. Vi brukte kun seks dager på å spille inn «Ompa til du dør». Den syvende dagen festet vi.

– Vi bruker nok litt mer tid denne gangen, for vi har mer midler å leke med. Men vi trives best når det skjer kjapt, sier Vinterstø.

Innspillingen i Bergen, med Jørgen Træen bak spakene, blir den tredje platen til bandet. Og den første etter at de skrev internasjonal platekontrakt med Universal Music i Tyskland. Etter planen kommer den ut i september.





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage