Ompa mens det snør

Kaizers på Preikestolen i februar:150 bransjefolk fra hele verden er invitert til konsert på Preike- stolen under Bylarm. Musikkanalen MTV skal filme konserten med Kaizers Orchestra.

«HEMMELIG» KONSERT: - Egentlig skulle dette vært en hemmelighet, sier daglig leder i Bylarm, Erlend Mogård-Larsen. Men i går kunne VG avsløre at overraskelsen under årets bransjetreff for musikkbransjen blir hardtslående Kaizers Orchestra.

Konserten skal holdes på selveste Preikestolen, og det er meningen at alle de inviterte gjestene skal ta seg fram til fots fra Preikestolhytta. Under gode forhold er dette en tur på halvannen til to timer, i til dels bratt og steinete terreng.

Lukket, men åpent
- Det er klart at det kan bli en utfordring for noen av de mindre turvante gjestene, men er jo genialt: Dette blir en opplevelse for livet, sier Mogård-Larsen, som understreker at gjestene vil få beskjed om å stille i varme klær og godt fottøy.

Ettersom Prekestolen er utmark, har allmenheten etter loven fri adgang til å ferdes der. Derfor innser Bylarm at det ikke er mulig å hindre folk i å ta turen innover for å høre Kaizers i uvanlige omgivelser.

- Men vi har et visst ansvar for sikkerheten. Blant annet kan vi ikke slippe inn ubegrenset med folk på selve Preikestol-platået. Vi vil ha vakter som passer på, understreker Mogård-Larsen.

Bandet flakser inn
Begynnelsen av februar er ikke den travleste tiden av året for en av fylkets fremste turistattraksjoner. Men ifølge Mogård-Larsen skal det noe til for at arrangementet blir avlyst.

- Litt snø skal vi tåle. Men blir det kraftig vind, må vi tenke oss om.

Enkelte medier vil ifølge Bylarm-generalen bli invitert med på konserten og bransjetreffet.

- MTV skal filme konserten, sier han.

De eneste gjestene som vil slippe å ta seg fram til fots, er bandet og teknikerne.

- Bandet vil komme i helikopter. Det er det jo litt stil over, ler Mogård-Larsen.

Kaizer-tsunami?

Rådmann Terje Nysted i Forsand kommune har gitt tillatelse til bruk av helikopter til å frakte utstyr og band opp til Preikestolen.

- Søknaden kom gjennom kulturavdelingen i Stavanger kommune. Vi syntes dette var et arrangement vi kunne støtte ved å gi adgang til motorisert ferdsel, sier Nysted. Rådmannen var for øvrig ikke klar over at det var Kaizers som sto på menyen. Med tanke på debatten som har gått om muligheten for at Preikestolen kan ramle ned og skape en tsunami, anbefaler Nysted et par forholdsregler.

- De der oljefatene de denger løs på, bør i alle fall stå på innsiden av den store sprekken. Som en forholdsregel, sier rådmann Nysted med en smule latter i stemmen.

Bylarm finner sted fra 10. til 12. februar, men det er ikke kjent hvilken av dagene konserten skal avholdes. Det vil garantert bli kjent med det første.

harald.birkevold@ aftenbladet.no





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage