"Maestro" kommer 15 aug

2005-07-12 12:00:00

Kaizers Orchestra er klar med sitt tredje album. Krigen er fortsatt ikke over.

Det har gått to og et halvt år siden forrige album, og mye har skjedd i Kaizerleiren siden sist. Bandet har turnért og komponert flittig de to siste årene, og skrev internasjonal platekontrakt (lisensavtale) med Universal Tyskland i desember 2004. Kaizers Orchestra går dermed fra verdens (omtrent) minste til verdens største plateselskap med denne utgivelsen.

Maestro kommer ut den 15 august over hele nordeuropa, d.v.s. Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgia, Holland, Sveits, Østerrike og Frankrike. Utgivelsen blir fulgt opp av en europaturné i disse landene i september/oktober. En forsmak på det nye Kaizermaterialet kan man få den fjerde juli, da singelkuttet og tittellåten Maestro gis ut som singel (med noen bonusspor). I Norge gis albumet Maestro ut av bandets eget selskap Kaizerecords, og blir distribuert gjennom Universal Sonet, mens Universal Tyskland har lisens på albumet i resten av Europa.

Maestro består av 12 spor, alle innspillt og mikset i Duper Studio i Bergen, med Jørgen Træen som produsent, og et godt lag av gjestemusikere som bidragsytere. Blandt annet fikk man inn to vaskeekte sigøynermusikere fra Bulgaria på trompet, sax og klarinett.

Uttrykket på Maestro kombinerer ifølge bandet selv energien og lekenheten fra første albumet Ompa Til Du Dør med tyngden og rutinen fra andrealbumet Evig Pint, samtidig som helt nye elementer også har funnet veien inn i Kaizerverdenen. Bandet føler selv de har skrevet bedre låter enn noensinne og at de virkelig har perfeksjonert sitt uttrykk med denne utgivelsen. Kaizers Orchestra anno 2005 er et rutinert, men samtidig sultent band, og dette albumet kombinerer tryggheten og villskapen på en balansert måte.

Tekstlig kretser albumet rundt et anstalt, Dieter Meyers Inst. En institusjon som tilsynelatende behandler psykiatriske pasienter, men som ved nærmere ettersyn kan virke til å ha en egen agenda. Sjefen på anstaltet har mange navn, Maestro, Papa, Daddy, Dieter Meyer, han er veldig til stede, men ingen har egentlig noensinne sett ham. Finnes han egentlig?

Mer informasjon, bilder o.l. finner du på www.kaizers.no





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage