På slaktebenken i Sverige

2005-08-26 12:00:00

Kaizers blir hyllet over hele Europa - ja, bortsett fra i Sverige, da...

Mens anmeldere i Norge, Danmark, Nederland, Tyskland, Belgia og Østerrike henter superlativer på øverste hylle når de omtaler Kaizers nye album "Maestro", er tonen i Sveriges største avis en helt annen.

Sjefanmelderen Markus Larsson er ikke imponert i det hele tatt. Han premierer ganske enkelt "Maestro" med stryk.

"Gruppen blandar gärna kallinkamusik med plåttango och ompa-ompa. Alla som har haft mardrömmar om hur en progressiv tysk gycklarvarieté med trollkarlen Carl-Einar Häckner och skrotnissen Tom Waits i huvudrollerna skulle låta och se ut kan börja skrika nu. Fråga: Hur fan orkar de?", skriver Larsson.

Også andre svenske anmeldere svinger blodøksen.

Forklaringen? Janove prøver seg: - Storebror står på knærne nå. Det er tungt å svelge at Norge har passert Sverige som ett av verdens ti viktigste musikkland. Svenskene kan aldri godta at Norge gjør det bedre i deres egen paradegren, pop-musikken, sier Ottesen til VG, før han serverer følgende salve:

- Svenskenes gylne tider er over, og det er fett å være norsk nå. Overalt i Europa blir vi møtt med spørsmål om hvorfor norsk musikk i alle genre har så høy kvalitet, egenart og personlighet. Og det skjer på bekostning av blant annet den gamle svenske pop-æraen som besto av pregløs, sjelløs, formatert og glatt pop.

I neste uke skal Kaizers spille i Sverige...





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage