Turnéstart med kanadisk drahjelp

2005-08-31 12:00:00

Geoff Berner - du kan glede deg.

Endelig! "Maestro"-turneen er på veien. I bagasjerommet har Kaizers med Geoff Berner. Den kanadiske trekkspillvirtousen er oppvarmingsartist på hele turneen.

Startskuddet for den rå "Maestro"-turneen går på Folken i Stavanger i kveld. Har du ikke skaffet deg billett, så kjenn litt på angeren. Huset er fullt. Billettene borte.

Og for ordens skyld. Dere som har billett; ikke drøy tida på vorspiel. Den gamle "Vi venter til kl. 23. De begynner ikke å spille før det likevel", gjelder ikke. Berner går på scenen kl. 2030, Kaizers rocker Stavanger fra kl. 2130.

Hvem faen er Berner, spør dere kanskje. Joda, han kommer fra Vancouver i Canada, og er nå nærmest blitt en kultfigur i det norske musikkmiljøet. Mannen trakterer trekkspill og finner inspirasjon i jødisk folkemusikk. Til uken slipper han albumet "Whiskey Rabbi".

Berner har fått plass i bussen. Vi skal vel egentlig bruke han mest som språklærer. Noen av oss trenger å pusse på engelskkunnskapene før vi slår gjennom i USA, gliser Janove, som er forsiktig med å "oute" de språkfattige i bandet.

Han lover at Kaizers-gjengen klør etter å komme i gang i kveld.

- Det kan du skrive under på. Vi er heltente. Folk kommer til å få bakoversveis. Og du, få med at ingen bør gå glipp av Berner, sier Janove fra førersetet i en Golf Cabriolet.

Resten av samtalen blir borte i øredøvende tunnelstøy. Kaizers er på veien - ingen tvil om det.





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage