I forbindelse med Maestro Tour avdeling Norge gir Kaizers Orchestra ut en "special edition" versjon av sitt Maestro album. Tre nye tidligere uutgitte låter er inkludert.

De kritiske journalistene i Kaizernytt har fanget opp litt delte reaksjoner på at Kaizers nå gir ut en bonusplate, og kjører TV reklame på TV3, så hva sier gutta selv, vi spurte Geir Hellraizer Kaizer.
 
- Vel, flere faktorer spiller inn her. For oss er det selvsagt mest stas å ha et aktuelt album ute når vi er på turné, og med så mange utgivelser og hard konkurranse som det er for tiden, så er det av og til nødvendig å ta noen grep som blodfansen ikke nødvendigvis synes er helt maksimale, for å få litt ekstra buzz rundt albumet. I tillegg hadde vi jo noen låter liggende etter studiorunden i februar -mars som vi ville bruke til noe, også fikk vi ikke brukt Action av Jokke til noe, og de passet bra sammen egentlig. Virker som om fansen er veldig happy med låtene da, og det er jo det viktigste. At alle skal være forståsegpåere og ha sterke meninger som en annen markedskonsulent får vi bare ta  som et tegn på engasjement og oppvakthet blant våre meget intelligente fans. 
 
- Så dere skjønner at noen reagerer?
 
- Joda, for all del, men så har vi litt flere hensyn å ta og da. Vi mener jo at dette albumet er så bra at flere burde få det med seg.
 
- Hva med den media playeren som ligger på cd`en. Den er det mange som ikke får til å virke.
 
- Javel? Det var dumt. Skal jeg være helt ærlig så vet jeg absolutt ingenting om sånt. Den løsningen der er noe Univesal Tyskland har kommet opp med. Idéen er jo at det skal funke da, så hvis det ikke gjør det så skjønner jeg jo at folk blir stressa, men jeg har som sagt ingen peiling, og det har ingen av de andre heller. Janove gikk på datalinja på Time Videregående i 1992. Det var før internett. Men han er jækla kjapp på maskinskriving.
 
- Si noe om de nye låtene.
 
- Kalifornia er vel litt pop Kaizer stil. En låt som vi hadde store forventninger til, men som vi fant ut at ikke passet helt inn på albumet. Det er forøvrig en Zahl komposisjon, og det er meg som synger i begynnelsen og slutten. Tokyo Ice var en låt vi strevde mye med, hadde mange ulike arrangementer på den, og kom til slutt fram til at denne western saloon tegnefilm versjonen var den vi likte best. Litt for happy og animert for albumet, men humor låt i mine ører. Den har forøvrig han Ottesen skrevet.




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage