Hva gjør de nå?
Etter den heseblesende konserten på Rockefeller i Oslo 27. februar har gutta i Kaizers fått roet seg litt ned. Men hva driver de egentlig med denne frimåneden? Vi tok en ringerunde.
Helge Omen er person det knyttes størst undring til, både som musiker og privatperson. Denne gåtefulle mannen, en blanding av pastor, mørkemann og friluftsentusiast, streit og sær i en heller sjelden kombinasjon. Hva gjør han nå når han har fri?

- Eg tek da ganske roleg. Er heime med familien og leiker med dattera vår Elise. Ellers tenker eg på seglbåten som ligg nede i Hellas og venter på at me skal komme ned dit i mai, under neste friperiode.

- Du liker best friperioder egentlig?

- Eg gjer vel eigentleg da.

- Hører du på musikk hjemme?

- Nei.

- Hvorfor ikke?

- Veit ikkje. Det er litt bråkete.

- Er det egentlig litt sprøtt at du er rockestjerne?

- Tjoo...da er vel kanskje da.

Åkei, det var Omen. Vi ringer Minken, han sitter på øvingslokalet og spiller jazz.

- Jeg spiller en del for tiden, både alene og med Starling, et pop-rock-prosjekt som forsåvidt har holdt det gående noen år. Ellers spiller jeg med en Husnes-kompis som heter Øystein Kloster, men det prosjektet er litt nede akkurat nå, Øystein driver og synger opera.

- Bare spilling altså?

- Nei, jobber litt og, var faktisk vikarlærer i dag på Kampen. Sang Alf Prøysen med en fjerdeklasse. Veldig uvant å bli kastet inn i en skolehverdag igjen, men jeg er nødt til å tjene noen kroner. Denne utenlandssatsingen er bare røde tall så langt øyet rekker, men det er greit å jobbe litt.

- Ellers svømmer jeg på Tøyen Bad og drikker kaffe med Johnny Hide fra Nr. Seven Deli. Han bor i samme bygg som meg. Veldig trivelig.

Terje Killmaster har akkurat vært hjemme en uke i Stavanger og spilt inn nye låter med sitt sideprosjekt Skambankt. Hvordan har det gått?

- Det har gått bra. Har gjort ferdig 12 låter nå, og ting begynner og ta form, er litt rusten i stemmen akkurat nå, men det er jo bare tøft.

- Når kan vi forvente et Skambankt-album, og når skal dere i så fall turnere?

- Satser på å gi ut plate i høst, ca oktober, og kjøre en releaseturné i den sammenheng. Men vi tar en runde i mai og innom Stavanger, Oslo, Haugesund, Sogndal og Bergen i første omgang.

- Ellers blir det mye kaffi, røyk og øl på meg.

Øyvind Thunder er travel på sin kant.
- Jeg har jo en del musikalske prosjekter jeg driver med, og så skal jeg en tur hjem til Bø i helga å gå på ski. Det er jeg nemlig ganske bra på.

Sjakalen er også på hjemlige trakter for tiden.

- Det er litt sånn feiresesong akkurat nå. Gamlingen ble akkurat 50 år, så vi har vært med og gjort stas på han. I tillegg har vi en 30-årsdag som skal feires samt noen andre ting som du ikke har noe med.

- Ikke så mye spilling på deg altså?

- Jeg tenker musikk døgnet rundt jeg. Vi har masse nye Kaizers-ting å fundere over, og så skal jeg i studio i mai og spille inn soloplate, så det sviver jo også i hjernebarken.

- Jeg liker å ha mye å gjøre, så jeg sørger stort sett for å ha nettopp det.

Geir Hellraizer sitter hjemme og spiller gitar når vi ringer.

- Jeg har endelig fått meg en skikkelig akkustisk gitar, en remake av en 1962 Gibson Country&Western. Den er min store lidenskap for tiden.

- Lager du musikk for tiden da?

- Har hatt en bra periode nå ja. Vi må jo sørge for at den neste Kaizers-platen blir den beste, og det vil jeg gjerne bidra til vet du.

- Janove og Terje har gått ut og beskrevet sine sideprosjekter, så hva koker Hellraizeren på?

- Jeg jobber med ikke-Kaizers-materiale jeg og ja, men vi får se. Det er litt tidlig å snakke så konkret om de greiene egentlig, men det er bra for skallen å gjøre andre ting enn bare Kaizers. Absolutt.

Yes. Da var den store fritidsoppsummeringen gjort.





Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage