Live Extravaganza!

2006-02-14 14:58:11

Endelig kan Kaizers Orchestra oppleves i sitt rette element. Livebandet framfor noen skal endelig gi ut et live album. Den 6 mars kommer dobbelalbumet "Live at Vega" til en butikk nær deg. En 24 låters samling fra hele Kaizer karrieren!

Den store "Maestro Tour 05" fra i fjor var en sukksesshistorie av de sjeldne for oljefatmishandlerne fra vestlandet. Turnéen gikk over tre måneder, ti land og 65 konserter, og løftet bandet til nye høyder. På konsertstedet Vega i København hadde bandet spillt for fulle hus (1400 mann) fem ganger tidligere de foregående årene, og da de rullet inn nightlineren om morgenen den 5 oktober hadde Købens storstue to nye utsolgte Kaizerkonserter på plakaten. Konserten den 6 oktober ble tatt opp og filmet. Det er denne konserten som i sin helhet kommer ut på dette live albumet.
 
- Hvorfor akkurat den 6 oktober og Vega?
 
- Vi tenkte vi skulle prøve oss på en litt frekk variant, forteller Janove Sjakalen Kaizer.
 
- I stedet for å safe, og ta opp mange konserter for så å lage en samling av de beste versjonene på et live album, bestemte vi oss for å heller satse alt på ett kort og kjøre hardt på EN stor konsert fra ett av våre favoritt konsertsteder. Litt av poenget var også at det skulle være utenfor Norge slik at folk kan få se hvordan ting funker i utlandet for oss. Siden vi gjennom de siste årene har opparbeidet oss et veldig stødig liverykte fant vi ut at det eneste rette ville være å vise Kaizeropplevelsen gjennom en hel konsert, fra begynnelse til slutt, slik at man får følge progresjonen og stemningen i real time, slik det oppleves fra salen. Det fikk liksom bære eller briste, her skal man iallefall få den ekte Kaizeropplevelsen. 
Det var vår visjon, og den har vi gjennomført. Resultatet er vi ekstremt tilfredse med.
 
- Det kommer også en dvd fra denne konserten, hva kan dere si om den?
 
- Vi har fått spørsmål fra våre oppvakte fans om hvorfor vi gir ut samme live-materialet på album og så på dvd, og det kan jeg godt utbrodere hvorfor vi gjør. Saken er jo den at de to formatene er to helt forskjellige ting, med helt ulike bruksområder. Alle statistikker viser at et live album er mye mer populært enn en live dvd, så derfor må man jo gjøre live materialet tilgjengelig på cd for det platekjøpende publikum som foretrekker cd formatet. Så enkelt er egentlig det. Dvd`en derimot er egentlig et helt annet produkt, og har derfor fått et annet navn, den heter "Viva La Vega". Og selv om begge produktene inneholder den samme konserten så har dvd´en Dolby Surround 5.1 miks, istedet for stereo miks som albumet har, i tillegg er det nærmere to timer med ekstramateriale på dvd`en. En 40 minutters  dokumentar om "the making of Maestro", et halvtimes program om det elleville Prekestol stuntet under by:Larm i Stavanger i 2004, en tullete liten turné dokumentar i tillegg til videoer, biografi og bildeslideshow fra Vega konsertene. Dvd`en har også både engelsk og tysk undertekst for for eventuelle ikke-norskspråklige, så dette er et veldig påkostet og helt unikt produkt for Kaizers Orchestra.
 
- Albumet kommer ut 3 mars, når kommer dvd`en?
 
- Den blir klar utpå våren, vi satser på ca april!




Konzertjunkie on Facebook:
https://www.facebook.com/ konzertjunkie
Konzertjunkie onTwitter: kaizers_kj
Kaizers Orchestra Fanpage